КАРАТЕ повољно утиче на развој психо-физичких способности, поготово код деце, и представља базичан спорт који је погодан као увод у било који други спорт, јер утиче на равномеран развој леве и десне стране тела као и на развој моторичких способости и кооридинацију покрета.

КАРАТЕ представља комплексан систем самоодбране  који чине осмишљене и систематизоване технике одбране и напада, њихове варијанте и комбинације које се изучавају ради примене у конкретној ситуацији а такође је једна од најефикаснијих борилачких вештина.

Циљ је: стицање самопоуздања, смирености и координације покрета, што је у овом узрасту код деце од пресудног значаја за даљи развој њихове личности.
Физичко здравље (правилно обликовање тела, развој моторичких способности, побољшава покривљеност тела, а има важно дејство код низа телесних деформација, атрофија и поремећеног функционисања екстремитета и неких унутрашњих органа).
Каратеом могу да се баве и малишани слабијег здравља, асматичари, оболели од дијабетеса, мањих срчаних сметњи и неким од деформитета, али под надзором и по савету лекара. Код малих дијабетичара, тешко се уочава где почиње умор од напора, а шта су симптоми болести, па је опрез неопходан. Понекад се догоди да се напредовање болести заустави, деца се осећају боље, кичма почне да се исправља, држање целог тела се побољшава. Ипак интезивнији тренинзи не долазе у обзир без консултација са лекарима.

У каратеу се успоставља равнотежа духа и тела, деца у школи постижу боље резултате, мисли им не лутају,  боља су у комуникацији са вршњацима, отворенија, имају приметно веће самопоуздање и моторички су способнија. Хиперактивна деца, каратеом постижу много: развијају пажњу, концентрацију, умирују се. Један карате тренинг изгледа тако што почиње са јапанским поздравом где сви вежбачи изговарају „ОСС“ . Следи загревање – најмлађе групе, деца кроз игрице раде на моторици: играју се шуге, леденог деде…, а мало старији изводе класичне вежбе загревања по групама мишића. Следи разгибавање, као један од важних сегмената у каратеу, и то посебно ногу и препона због најчешћих ножних удараца и ставова. Следећих пола сата је посвећено самом каратеу – учењу техника, ставова, покрета, удараца, полуга, учењу ката. Тренинг се обично завршава истезањем.

Карате подстиче креативност, јача вољу и индивидуалност, али такодје вежбањем каратеа развија се осећај сапомоштовања, толеранције, спортске културе, такодје и самокритичност, ношење са успехом и поразом, развој позитивног мишљења о себи и својој личности, јачајући самоувереност и сигурност у властите способности али и самоконтролу у сваком моменту.

Тренери су признати спортски стручњаци, мајстори Каратеа, факултетски образовани, са тимом лекара, педагога,психолога и логопеда. Дођите и упознајте нас.

           Налазимо се у војном објекту „ШИВАРА“,                          

    Уторком и четвртком од 20,00 до 21.00 и потребно је доћи барем 20 минута раније. Улаз је са стране Нишаве из улице Симе Матавуља.

Информације на тел. 063-456-480

               Вежбајте са нама!

Категорије: мотивација